Πάνω από 33 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ανακαλύψει τα έμφυτα ταλέντα τους, χρησιμοποιώντας το GALLUP Test.

🔍 Εσύ, ξέρεις τα δικά σου ταλέντα; 🔍

Τι είναι το CliftonStrengths™ ή Gallup Test;

Το Gallup test, γνωστό και ως CliftonStrengths™ Finder, είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Donald O. Clifton. Eίναι ένα ερωτηματολόγιο που έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίσει τα πέντε κύρια ταλέντα σου από τα 34 πιθανά. Συνολικά, εντοπίστηκαν πάνω από 400 ταλέντα, ομαδοποιήθηκαν σε ομάδες για να διευκολύνουν τη διαχείριση, επομένως έχουμε 34 σετ ταλέντων και 4 τομείς.  Αυτό το τεστ, όχι μόνο αποκαλύπτει τα δυνατά σου σημεία (ταλέντα), αλλά σε βοηθά επίσης να κατανοήσεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Το CliftonStrengths™ τεστ, αποτελείται από 177 ερωτήσεις. Πρέπει να επιλέξεις μια δήλωση που να ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο δράσης ή σκέψης σου. Η ολοκλήρωση του τεστ διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Έχεις 20 δευτερόλεπτα για να επιλέξεις κάθε δήλωση. Ο σύντομος χρόνος για τις απαντήσεις, σε κάνει να επιλέξεις ενστικτωδώς και με ειλικρίνεια την απάντησή σου. Με βάση τις απαντήσεις, το εργαλείο προσδιορίζει τα κορυφαία 5 ή 34 ταλέντα σου, τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σου που έχεις τη μεγαλύτερη φυσική κλίση και ικανότητα.

Το εργαλείο του Gallup δεν είναι ένα συνηθισμένο τεστ προσωπικότητας. είναι μια καθοδήγηση στην πορεία σου προς την πληρότητα και την αφθονία. Το να ανακαλύψεις τα φυσικά σου ταλέντα και να μάθεις να τα χρησιμοποιείς μπορεί να είναι μια πραγματική ανακάλυψη στη ζωή σου.

«Το κλειδί για την πληρότητα δεν είναι μόνο να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου, αλλά και να τα ενεργοποιήσεις. Τα ταλέντα σου είναι σαν αστέρια στον νυχτερινό ουρανό, φωτίζουν το μονοπάτι σου και σε οδηγούν στο αληθινό σου πεπρωμένο και το κάλεσμα της Ψυχής σου».

Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Gallup 

Τα 34 ταλέντα & 4 τομείς του CliftonStrengths

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΡΡΟΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τι είναι ταλέντο;

Ταλέντο είναι ο φυσικός τρόπος που σκέφτεσαι, αισθάνεσαι, και συμπεριφέρεσαι, ο τρόπος που επεξεργάζεσαι τις πληροφορίες, επικοινωνείς με τους άλλους, και βλέπεις τον εαυτό σου και τον κόσμο (Clifton, 2003)

Ταλέντο είναι να κάνεις με ευκολία αυτό που είναι δύσκολο για τους άλλους.

Η προσέγγιση του Gallup για την καθοδήγηση βασίζεται στα δυνατά σημεία του καθένα μας. Στο ινστιτούτο Gallup έχουν σπουδάσει ηγεσία για περισσότερα από 50 χρόνια με πάνω από 50.000 ηγέτες, σε περισσότερους από 200 διαφορετικούς οργανισμούς και κλάδους. Με περισσότερες από 33.000 συνεδρίες καθοδήγησης τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ινστιτούτο Gallup έχει μια τεράστια γνώση και εμπειρία για το θέμα των ταλέντων μας.

Κάνε και εσύ σήμερα το Gallup Test & μάθε ποια είναι τα δικά σου ταλέντα

Γιατί αξίζει να κάνεις το Gallup Test;

Αυτογνωσία

Το Gallup Test σου προσφέρει βαθιά γνώση των μοναδικών δυνατοτήτων σου και των ταλέντων σου και αυτό θα σε βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού σου. 

Αυξημένη Αποδοτικότητα

Η χρήση των φυσικών σου ταλέντων στη δουλειά και στην προσωπική σου ζωή, θα σε κάνει πιο αποτελεσματικό και ικανοποιημένο.

Καλύτερες σχέσεις

Η κατανόηση των δυνατών σημείων και των αδυναμιών σου, σε βοηθά να δημιουργήσεις ισχυρότερες σχέσεις με τους άλλους.

Επαγγελματική ανάπτυξη

Η γνώση των ταλέντων σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις μια καριέρα και επαγγελματική πορεία που σου ταιριάζει περισσότερα,

SOCIAL MEDIA